Ymmärrämme asiakkaan muuttuvia tarpeita ja tuemme asiakkaan liiketoiminnan kehittymistä tarjoamalla laajan tuotevalikoiman sekä täsmälliset toimitukset ja joustavat toimintamallit.

POLARPUTKI OY

Polarputki Oy myy terästuotteita ja palveluja Suomen konepaja- ja telakkateollisuudelle. Panostamme pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Kilpailuetumme on päätuoteryhmien kattava varastointi Suomessa sekä päämiehiemme ja omistajiemme laaja tuotevalikoima, jotka mahdollistavat täsmätoimitukset asiakkaillemme.

Teräspalvelukeskuksemme Vantaalla toimittaa teräkset koko Suomen alueelle. Pääosa tuotteista toimitetaan määrämittaan sahattuina.

AVAINLUVUT

Perustettu 1973

Osakkaat
thyssenkrupp Materials Services GmbH, 50%, vuodesta 1977
Heléns Rör AB 50%, vuodesta 1994

Liikevaihto 53 M €

Tonnit Oma liikevaihto 26 000 to

Henkilökunta 57 henkilöä

LAATU

Polarputken toimintajärjestelmä kattaa kaikki Polarputken toiminnot ja vastaa seuraavien standardien vaatimuksia:

  • ISO 9001:2015 Laadunhallintajärjestelmät
  • ISO 14001:2015 Ympäristöjärjestelmät
  • ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmät

Standardin ISO 9001 mukaisella laadunhallintajärjestelmällämme on ollut Lloyd’s Register Quality Assurancen myöntämä sertifikaatti jo vuodesta 1995.

Standardien ISO 14001 ja OHSAS 18001 mukainen sertifiointi Polarputkelle myönnettiin vuonna 2014.

Työterveys- ja työturvallisuusstandardi OHSAS 18001 on korvattu uudella ISO 45001 -standardilla, jonka mukainen sertifiointi on myönnetty Polarputkelle vuonna 2020.

Toimintamme jatkuvuuden varmistamme standardin ISO 31000:2018 mukaisella liiketoiminnan riskien johtamisella.

TOIMINTAPOLITIIKKA

Ymmärrämme asiakkaidemme muuttuvia tarpeita ja tuemme heidän liiketoiminnan kehittymistä tarjoamalla kokonaiskustannustehokkaasti laajan terästuote- ja palveluvalikoiman sekä täsmälliset ja joustavat toimitukset.

Varmistamme toimintamme jatkuvuuden järjestelmällisellä ja ajantasaisella toimintaympäristömme muutosten arvioinnilla ja liiketoiminnan riskien johtamisella.

Henkilöstömme hyvinvoinnin, turvallisuuden ja ammattitaidon kehittäminen on meille ensisijaisen tärkeää. Kehitämme toimintatapojamme ja koulutamme työntekijöitämme varmistaaksemme, että meillä on turvallista tehdä töitä.

Tunnistamme liiketoimintamme ympäristövaikutukset ja kannamme vastuun kestävän liiketoiminnan ja ympäristönsuojelun tason parantamisesta.

Seuraamme ja parannamme jatkuvasti toimintamme tehokkuutta, vaikuttavuutta ja vaatimuksenmukaisuutta.

EETTISET PERIAATTEET

Eettinen yleisperiaate
Polarputki Oy toimii kaikilta osin voimassa olevien lakien ja säädösten mukaisesti sekä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Eettisen toimintatavan perustana ovat eettiset arvomme, joita ovat rehellisyys, avoimuus, luotettavuus ja reilu meininki. Jokaisella Polarputken työntekijällä on vastuu eettisestä toiminnasta ja esimiesten on näytettävä toiminnallaan mallia. Edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme eettisesti kestävää ja lakien mukaista toimintaa.

Toiminnan lähtökohta
Toimimme voimassa olevien lakien ja sääntöjen sekä eettisten arvojemme mukaisesti. Yhteistyö ja vastuunkanto ovat toimintamme kulmakivet.

Liiketoimintaetiikka
Liikesuhteemme perustuvat reiluun kilpailuun ja puhtaisiin kaupallisiin periaatteisiin, jotka ovat riippumattomia lahjoista tai epäasiallisesta toiminnasta. Emme hyväksy kartelliyhteistyötä emmekä korruptiota missään muodossa (zero tolerance).

Työyhteisö
Toimimme tasa-arvoisesti ja noudatamme työlainsäädäntöä ja kansainvälisiä ihmisoikeusperiaatteita. Emme hyväksy epäasiallista kohtelua tai häirintää (zero tolerance).

OSAKKAAT

Polarputki Oy:n omistavat saksalainen thyssenkrupp Materials Services GmbH (50%) ja ruotsalainen Heléns Rör AB (50%), jonka puolestaan omistaa hollantilainen Van Leeuwen Pipe and Tube.

ORGANISAATIO

Hallitus

Puheenjohtaja Joop Sassen, Van Leeuwen Pipe and Tube

Varapuheenjohtaja Daniel Wodera, thyssenkrupp Materials Services GmbH

Donya Bollwerk, thyssenkrupp Materials Services GmbH

Eva Täljegård, Heléns Rör AB

Ken Ehrnrooth

Johtoryhmä

Tapio Ingervo, Toimitusjohtaja

Kaj Relander, Myynti

Tero Ahtiainen, Logistiikka

Jari Sivula, Osto

Lars-Erik Herrgård, Talous